Dit ben ik, Christian Schmitz

 

Het is 1983, ik ben 3 jaar oud, heb mijn zwembandjes om. Hand in hand snorkel ik met mijn papa aan de blauwe rand. Zwemmen deden we wel bijna iedere dag. De zee, als kind al was ik er door gefascineerd!

  

Toen ik klaar was met school, ruilde ik mijn geboorte(ei)land Curaçao in voor Costa Rica. Een jaar lang heb ik daar als gids paardrijd trips gedaan en bij de canopytours, Tarzan gespeeld in de boomkruinen van het regenwoud. In de zomer van 2000, heb ik de moeilijke, maar volgens vele "verstandige" beslissing genomen om naar Nederland te vertrekken en een studie te gaan volgen. In de voetsporen tredend van mij ouders ben ik begonnen aan de PABO.

 

Vier en een half jaar lang heb ik het moeten doen met het prachtige strand van Scheveningen. Bijna iedere dag zag ik wel eventjes de zee, en dacht ik met weemoed terug aan de tijd zonder zorgen aan het strand.

Ik wilde terug!!!

 

Eind 2004 wist ik het zeker. Ik ga terug! Terug naar de zon, de zee, het strand. Ik ga doen wat ik als kind al wilde, duikinstructeur zijn. En zo geschiedde..... Na een paar jaar professioneel "beach-bum" (met andere woorden; duikinstructeur) geweest te zijn bij verschillende duikschooltjes op het eiland, beginnen de kriebels weer op te komen. Samen met Roos is het tijd voor een nieuwe uitdaging!

Tijd voor een nieuwe "sunrise".

 

Terug