27 maart 2008

We zijn ondertussen al ruim een maand terug op het eiland en wat gaat de tijd snel. We hebben al ontzetten veel gedaan. Zoals jullie al weten uit ons laatste verhaal is het eerste grote besluit, de auto, al snel genomen. En we zijn er blij mee! Laurence heeft hem weer helemaal nagekeken en hij is dus klaar voor gebruik. Vervolgens was het wachten tot de buren het huis uit gingen. Om en nabij de 10e zou dit gebeuren maar wat waren we blij toen het al rond de 6e gebeurde! 

Na eigenlijk een kleine twee weken enorm hard werken, opruimen, schuren, verven, beitsen en weet ik wat nog meer allemaal niet begint het er nu langzaam op te lijken. Met behulp van beide Jose’s en Chris en Joke wordt het huis nu toch langzamerhand toch echt ons huisje. De hele eethoek, inclusief keuken en keukenkastjes en het bankstel in de woonkamer is nu heel mooi donker gebeitst en het ziet er prachtig uit. Natuurlijk is de logeerkamer als eerste in orde gemaakt zodat beide Jose’s hier konden slapen en hebben we nu dus ook plaats voor de volgende bezoekers. 

Tussen de bedrijven door hebben we zelfs nog kans gezien om te gaan kijken bij een vliegerwedstrijd in Suffisant. Erg leuk om dit te zien en je staat versteld wat voor creaties er hier de lucht ingaan. Ook de maten trouwens, vliegers groter dan een oplegger, gemaakt van aan elkaar vastgespijkerde dikke balken. Het gaat allemaal de lucht in. Ook zijn we nog een keertje lekker gaan snorkelen, dus we proberen toch niet alleen maar hard te werken aan het huis! Maar nu we uiteindelijk ook een grote kast hebben ingebouwd in de slaapkamer, met bureau en al en de badkamer een mooie spiegel opgehangen en mooie plankjes aan de muur begint het langzamerhand echt een gezellig huisje te worden. Bijna net zo cool als de bus!! 

Onze duikvrienden Brenda en Bill zijn weer op het eiland! En samen hebben we heel wat spannende duikavonturen beleeft! We hebben kreeften, angel fish, blue spotted eagle ray, schorpion fish en natuurlijk een zeepaardje gezien! Helemaal top! Ook zijn we Jerry en zijn familie gaan opzoeken. We hebben heerlijk gegeten en Chris heeft ook een lekker duikje gedaan met hen op Porto Marie. Lieve mensen leuk dat jullie er waren en hopelijk tot snel! 

Natuurlijk hebben wij ook van al dit leuks weer foto’s gemaakt dus ik zou zeggen kijk snel en geniet met ons mee

Groetjes Roos en Chris

29 Februari 2008

Zo “haai” als een doedelzak, zou onze vriend Ruud, zeggen kwamen we na een 30 uur durende lange vermoeiende en vooral donkere reis aan in Nederland. Vanaf het moment dat ons taxibusje ons ophaalde van het hotel in Sydney tot aan het moment dat we in Nederland in de auto stapte om van Schiphol weg te rijden waren er 35 uren verstreken en het gekke is dat we veel van deze uren in het donker door brachten. We vlogen namelijk met de zon mee! Er leek maar geen eind te komen aan de nacht. Telkens na weer een aantal uren “slaap” deed ik heel voorzichtig het schuifklepje van het vliegtuigraam open om te kijken of er al een nieuwe dag begonnen was. Maar nee, pas toen we in Londen aankwamen begon het langzaam een beetje licht te worden. 

Na een korte tussenstop in Londen en een kopje warme chocolademelk van 9 Naf!!! Waren we snel in Nederland en zijn we ontvangen door onze lieve vrienden Erik en Zusanna. En samen met Sophie (nu 4 jaar) genoten we van een paar gezellige dagen in Amsterdam. En terwijl wij bibberend van de kou samen door het park liepen at Sophie (die dus nergens last van had) een heerlijke grote ijsco.

En toen zijn we vertrokken naar de “wereldstad” Nieuwendijk. Waar papa Roos en Lijna wonen. Zij hadden voor deze gelegenheid de logeerkamer ingericht dus we hadden ieder een heerlijk bedje. De rest van onze vakantie in Nederland zijn we hier eigenlijk flink verwent en volgestopt met allerlei lekker dingen. Echt top! We hebben hier ook de, niet al te kleine, klus op ons genomen alle Wakantie foto’s uit te zoeken, oef… Wat een werk. Van de zeker 3000 foto’s hebben we de beste 600 laten afdrukken en in fotoboeken gedaan hahaha. Nog steeds veel maar geef toe al een hele vooruitgang! 

Verder zat de hele week vol met jetlag momenten maar ook vol leuke gezellige dingen. We zijn met Ingrid, Stef en kleine Nick naar de dierentuin geweest. We hebben de Amersfoortse kamelen acrobatische trucjes zien doen, we zijn achtervolgt door prehistorische dinosaurussen en ik heb gefietst voor mijn leven (lang verhaal). We hebben gegeten in het pannenkoeken huis en gerold in de ballenbak. Wat fijn om nog meer lieve mensen om ons heen te hebben!!

Natuurlijk zijn we even bij Roderick langs gegaan. En deze keer niet alleen om hem te kunnen knuffelen en vervelen maaaar deze keer ook omdat we Kim (zijn vriendin) wilde ontmoeten. Je kunt zelf even meekijken want ze staat op de foto maar wij vinden haar leuk!!

De dagen daarna zijn we alle opa’s en oma’s gaan bezoeken. Die natuurlijk alle 600 foto’s stuk voor stuk rustig op zich in lieten werken. Zij genoten van onze verhalen en wij genoten van hen.

En na een heeeerlijke weekendje Domburg met papa Roos (waar de naden uit je broek waaide) en een knuffel- en foto sessie met tante Karin, was het dan zover. Tijd om terug te gaan naar Curaçao.   

Eenmaal aangekomen op ons “dushi Korsou” werden we verrast met een warm onthaal van alle familie en vrienden. Ontzettend leuk om jullie daar allemaal te zien staan met ballonnen en blij te wezen! Na flink wat knuffelen voor de uitgang van het vliegveld werd Roosje uit eindelijk meegetrokken door Margot, zo van “jou laat ik nooit meer los”, en werd er afgesproken elkaar weer tegen te komen bij de ouders van Chris. Na hier een paar heerlijke broodjes met verschillende salades gegeten te hebben vielen we toch wel heel snel in een diepe slaap! 

De volgende paar dagen stonden in het teken van het regelen. Er moest natuurlijk het een en ander geregeld worden aangezien we 8 maanden niet hier geweest waren. De belasting moest betaald worden, de bankpasjes gereactiveerd en ga zo maar door. De belangrijkste dingen hebben we zaterdag geregeld. We hebben een super coole pickup gekocht. Het zou heel moeilijk worden zo niet bijna onmogelijk om een goede pickup te vinden werd ons verteld, maar het geluk was aan onze zijde. Een grote rode diesel, ietwat verhoogd en net gespoten. Wij zijn er ERG blij mee.  

Naast als het geregel zijn er natuurlijk ook een heleboel leuke dingen. Mama Roos is er samen met Jose en daar hebben we natuurlijk heel veel tijd doorgebracht. Lekker gegeten en bijgekletst. Natuurlijk hebben we ook met Pamela en Margot de nodige tijd doorgebracht worden. Je merkt toch wel dat je in de afgelopen 8 maanden niet alles door de telefoon hebt kunnen vertellen en dat het nu erg fijn is weer gezellig een rondje te rijden, ijsje te halen en lekker wat bij te kletsen. Met Dre, Jose en Sjors die hier ook nog op vakantie waren hebben we ook nog een dagje leguanen soep gemaakt. Roos en ik hebben de soep aan ons voorbij laten gaan, maar de rest vond het wel erg lekker! Goed gedaan papa Chris! 

En nu, wat verder??!! Vanaf volgende week kunnen wij in het ouderlijk huis van Chris wonen. Daar moet dan het een en ander aan gedaan worden, beetje opknappen, gezellig maken enz. We zijn benieuwd! 

Lieve mensen, dit was het weer voor de eerste update vanuit Curaçao. Blijf de site in de gaten houden want we zullen ook onze avonturen op Curaçao hierop vermelden. En wie weet wat voor verassingen de toekomst allemaal in petto heeft. 

Dikke knuffels, groetjes en tot snel. 

Roos en Chris

HOME   TERUG